Competeaza-ti competentele profesionale

Cei care au terminat sau frecventează diferite instituții de învățământ care la final nu le oferă o calificare, pot urma cursuri autorizate de formare profesională a adulților pentru a se califica într-o anumită meserie și pentru obținerea unei recunoașteri oficiale.

Urmând un curs poți obține o calificare profesională în domeniul dorit sau în cel în care iți desfăsori deja activitatea. Dacă deja ai un loc de munca, salariul tău poate crește odată cu obținerea certificatului de calificare profesionala. Competențele dobândite pot duce la creșterea productivității și eficienței muncii tale. Dacă vrei să schimbi locul de munca sau să pleci în străinatate, certficatul poate fi un avantaj pe lânga proba de lucru. El denotă preocupare privind cariera, dezvoltarea personală și  un interes continuu de perfecționare.

    • Dacă nu ai un loc de munca, vei avea prioritate la obținerea unuia comparativ cu o persoană care nu are certIficat, în competiția pentru aceeași slujbă.
    • Îți consolidează siguranța locului de muncă; daca managerul va fi nevoit să renunțe la angajați, cu siguranță îi va alege pe cel mai puțin pregătiți.
    • Chiar pentru un autodidact, cursul cu un formator care prezintă întreaga informație sintetizată, este avantajos, deoarece stabilește bazele corecte pe care poți construi ulterior.

Învățarea continuă (educația permanentă) îți pune creierul “în priză” și îți îmbunătățește sănatatea. Studiile neurologice au demonstrat că învățarea periodică de lucruri noi stimulează activitatea cerebrală și previne apariția demenței premature.

Dacă alegi să urmezi un curs care te-ar ajuta în domeniul în care lucrezi, încearcă sa-i prezinți angajatorului avantajele sale; ar putea fi dispus sa suporte costurile, deoarece avantajele sunt și de partea acestuia. Îți recomandăm Școala de meserii EUROTRAINING (www.scoalaeurotraining.ro) cu sedii în Timișoara, Arad, Oradea, Satu Mare și Baia Mare. Încă din 2006 pregătește profesioniști în peste 50 de domenii. Te poți înscrie online și la fel poți urmări și partea teoretica a cursului pentru programele ce oferă această opțiune. Partea practică, ce reprezintă două treimi din curs, se face însa la fața locului, în laboratoare și ateliere dedicate sau în unitățile de producție în care activați deja. Taxa o puteți achita și  în rate. Diplomele școlii sunt recunoscute la nivel național și european.

În mod cert, un curs te va scoate din zona ta de confort. Vei descoperi lucruri pe care nu le știi despre tine. Poți trece de la hobby la profesie. Un curs de calificare poate fi primul pas spre afacerea ta, poate fi un început nou în cariera. Cum spunea Farrah Gray:Lucrează la visul tău sau altcineva te va angaja să lucrezi la visul lui.”  

Pin It