FURNIZOR AUTORIZAT DE FORMARE PROFESIONALĂ

 

Școala EUROTRAINING este constituită ca fundație independentă, neguvernamentală, cu caracter apolitic, care are drept misiune consolidarea fundamentelor democratice, prin susținerea egalității de șanse privind accesul cetățenilor la ocuparea unui loc de munca.

Școala EUROTRAINING a luat naștere în anul 2006, scopul acesteia fiind creșterea gradului de pregătire profesională a cetățenilor și a gradului de ocupare a forței de muncă.

Portofoliul de cursuri

Fiind unul dintre cei mai mari furnizori de formare profesională din zona de vest a țării, acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificare (ANC), în acest moment școala deține un portofoliu de peste 50 de cursuri de formare profesională.

Domeniile cursurilor organizate de catre scoala EUROTRAINING sunt:

 • Constructii
 • Hotelier
 • Comert
 • Gastronomie
 • Panificatie
 • Industria usoara
 • Industria tipografica
 • Infrumusetare
 • Servicii

Datorită schimbărilor sociale, a cerințelor din ce în ce mai mari și diverse pe piața forței de muncă, activitatea școlii EUROTRAINING poate fi definită temporal de două mari etape:

1. Organizarea cursurilor de meserii si educatie permanenta: pentru alimentatie publica (ospatar, bucatar, brutar, cofetar-patiser) de estetica si ingrijire corporala (coafor, frizer, manichiurist-pedichiurist, cosmetician si maseur), domeniul tehnic (electrician exploatare medie si joasa tensiune, operator la masini unelte cu comanda numerica) etc.

2. Organizarea cursurilor directionate spre mediul de afaceri - din aceasta categorie fac parte cursurile de designer pagini web, contabil, manager de proiect, inspector resurse umane, inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca etc.

Formatori si colaboratori

Formatorii scolii EUROTRAINING sunt cadre didactice si colaboratori cu experienta vasta si importanta in fiecare domeniu in care acestia activeaza. Majoritatea formatorilor fac parte din echipa EUROTRAINING de la inceputul activitatii scolii.

Proiectele implementate in parteneriat

1. Furnizor de servicii de formare profesionala, pentru 26 persoane in cadrul proiectului Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural: garantia succesului de maine al Romaniei ID proiect 22957, axa prioritara 5, domeniul major de interventie 5.2, prin programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane POSDRU, 2007- 2013

2. Proiect de parteneriat cu Asociatia ADL Progres finatat de POSDRU in cadrul domeniului major de interventie 5.1, S.I.O.M- Servicii integrate de ocupare in munca in Regiunea Vest - proiect de tip grant, in cadrul caruia au fost derulate urmatoarele tipuri de activitati:

 • formare profesionala continua in ocupatii precum: Cosmetician, Coafor, Manichiurist-pedichiurist, Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie, Maseur, Barman;
 • servicii de consiliere si informare profesionala.

3. Furnizor de servicii de formare profesionala pentru peste 150 persoane in cadrul proiectelor finantate prin POS DRU, domeniul major de interventie 2.3, pe meserii de calificare precum: Agent Comercial, Preparator produse din carne si peste, Confectioner produse textile.

4. Proiect in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, Sprijinirea persoanelor cazuri sociale prin servicii de formare profesionala, proiect social care s-a desfasurat in perioada 01.06.2010-30.05.2011. Proiectul nu a prevazut finantare externa. Scoala EUROTRAINING a oferit consiliere si cursuri gratuite pentru 50 persoane provenind din categorii sociale dezavantajate. In cadrul aceluiasi proiect au fost specializati gratuit 24 membri ai Consiliilor Consultative de Cartier, prin intermediul cursului de Manager Proiect, organizat tot de scoala EUROTRAINING.

Pin It